Skip to content

Ontstoppingsbedrijf van Elp & Van Riel waarschuwt voor oplichters!!

Wij worden de laatste tijd meerdere keren gebeld door klanten die gebruik hebben gemaakt van een ontstoppingsdienst die zich voor doet als ons Ontstoppingsbedrijf van Elp & van Riel. Let hier goed voor op het zijn absurd hoge bedragen en vaak zijn de problemen niet eens opgelost. Deze bedrijven zijn absoluut niet aan ons gekoppeld en wij huren ook geen andere ontstoppingsbedrijven in!!!!!

U kunt deze malafide oplichters herkennen aan een personenwagen of witte bus/caddy er staat ook geen reclame op. Onze bussen zijn allemaal voorzien van reclame. Mochten ze toch op uw stoep staan verzoek ze dan weg te gaan.

U kunt ons bereiken op:
0570-531407 Ontstoppingsbedrijf van Riel
0573-250048 / 085-0479083 Ontstoppingsbedrijf van Elp

Met vriendelijke groet,
Ontstoppingsbedrijf J. van Elp

Beer Put

Een beer put is een put waar de menselijke uitwerpselen in opgevangen werden. Boven de put was een bankje met een gat aangebracht, de zogenaamde poepdoos. Deze was algemeen in gebruik voordat er waterclosets kwamen en de wc’s op een riolering werden aangesloten.

De put moest regelmatig leeggemaakt worden. De beer werd gebruikt voor het bemesten van het land. In het vroege voorjaar werd rondom Utrecht winterspinazie hiermee bemest, die hier goed opgroeide mede dankzij de chloor in de beer. Deze beer was onder andere afkomstig uit de Utrechtse gierkelders en werd per schip over de rivier de Vecht aangevoerd.

Ontstoppingsbedrijf van Elp Rioolontstoppingsbedrijf kan de beerput voor u reinigen, legen en repareren!