Skip to content

Ontstoppingsbedrijf van Elp & Van Riel waarschuwt voor oplichters!!

Wij worden de laatste tijd meerdere keren gebeld door klanten die gebruik hebben gemaakt van een ontstoppingsdienst die zich voor doet als ons Ontstoppingsbedrijf van Elp & van Riel. Let hier goed voor op het zijn absurd hoge bedragen en vaak zijn de problemen niet eens opgelost. Deze bedrijven zijn absoluut niet aan ons gekoppeld en wij huren ook geen andere ontstoppingsbedrijven in!!!!!

U kunt deze malafide oplichters herkennen aan een personenwagen of witte bus/caddy er staat ook geen reclame op. Onze bussen zijn allemaal voorzien van reclame. Mochten ze toch op uw stoep staan verzoek ze dan weg te gaan.

U kunt ons bereiken op:
0570-531407 Ontstoppingsbedrijf van Riel
0573-250048 / 085-0479083 Ontstoppingsbedrijf van Elp

Met vriendelijke groet,
Ontstoppingsbedrijf J. van Elp

Vetput

Een afscheider oftewel een vetput is een put, in het rioolstelsel, met als doel bezinkbaar en drijvend vuil in het afvalwater tegen te houden teneinde het rioolstelsel erachter hiertegen te beschermen. Het vuil kan namelijk verderop in het rioolstelsel zorgen voor verstoppingen of een verminderde afvoercapaciteit. Maar het kan ook de rioolwaterzuiveringsinstallatie onnodig belasten of bij riooloverstorten tijdens hevige regenbuien in het oppervlaktewater terechtkomen.

De vetput bestaat eigenlijk uit twee putten of twee afzonderlijke ruimten in één put: de slibvangruimte (ook wel slibvanger of slibvangput genoemd) gevolgd door de olie- of vetafscheider. Ook zijn geïntegreerde afscheiders mogelijk waarbij beide ruimten zijn gecombineerd.

Onderhoud vetput

Regelmatig moeten slib, olie of vet worden verwijderd uit de afscheider om te voorkomen dat deze doorspoelen naar het rioolstelsel. In de praktijk wordt de onderhoudsfrequentie door afscheiderproducenten bepaald door een maximale vullingsgraad van de vetput, te weten: een maximale vulling van 50% slib in de slibvangruimte, een drijflaag vet van maximaal 16 cm in de vetafscheider of het bereiken van 4/5 van de maximale olieopslagcapaciteit in de olieafscheider.

Vetput ontstoppen

Het kan voorkomen dat de vetput verstopt raakt. Ontstoppingsbedrijf van Elp kan alle problemen hieromtrent voor u oplossen.